Segurament molts cops t’has fet aquesta pregunta, oi? Avui et donarem algunes respostes, perquè sabem que si tens aquesta pregunta al cap és perquè necessites posar-te a prova. I ens agradaria donar-te una empenta!

A Trivium gestió cultural coordinem des de fa 15 temporades el Taller d’Escriptura d’El Corte Inglés i l’experiència ens demostra any rere any que, si bé cap taller d’escriptura farà que arribis a ser escriptor, sí que t’ajudarà molt a avançar en aquest ofici.

Sabem que assistir a un taller d’escriptura és molt més que aprendre tècniques i aconseguir nous recursos narratius, un taller et donarà la recepta perquè aconsegueixis tenir quelcom que és fonamental per desenvolupar qualsevol talent: bones dosis de disciplina i passió.

Aquestes són només algunes coses que aconseguiràs si fas un taller d’Escriptura!

  1. Conèixer els teus punts forts: et posaràs a prova amb exercicis que hauràs de fer i això farà que la teva inseguretat surti a l’exterior. També començaràs a veure en què tens talent i en què has de millorar. Esbrinar els punts febles és part essencial del teu entrenament.
  2. Crear un compromís amb tu mateix: ja has fet un primer pas, t’has inscrit al Taller d’Escriptura. Però ara has de fer el segon pas i potser el més important: has de comprometre’t amb tu mateix a trobar el teu camí. Possiblement encara no sàpigues que el teu somni, anhel, o simplement ganes d’escriure, s’han de transformar en quelcom de real. Ara, escriure ocuparà una part important del teu temps i t’hi hauràs de dedicar de valent. Almenys durant el temps que duri el taller tindràs ocasió de provar-te a tu mateix si vols de debò ser escriptor o simplement enfortir una afició literària. Sigui com sigui, serà un repte personal!
  3. Fer front a les crítiques: tots els escriptors escriuen per ser llegits. Sense lector no hi ha escriptor. I les crítiques són part de l’ofici d’escriure. Assistir a un taller d’Escriptura és donar als teus textos l’oportunitat de ser examinats i valorats pels teus companys i el teu tutor.
  4. Compartir la teva passió i trobar motivació extra: segurament ja hagis sentit la solitud de l’escriptura. La teva família i amics potser no comparteixen al mateix nivell que tu la teva passió i anhels. Al taller d’Escriptura tens l’escenari perfecte per poder compartir dubtes, trobar solucions a problemes i sobretot per sentir-te motivat constantment.
  5. Aconseguir disciplina de treball: aquest és un dels objectius principals de qualsevol taller d’Escriptura. Només amb esforç, dedicació i treball la passió aconsegueix volar lluny. Ja ho deia Picasso: “Quan arribi la inspiració, que em trobi treballant”. I és que en qualsevol procés creatiu, les idees cal suar-les.

Si vols millorar com a escriptor i vols fer créixer el teu talent creador no dubtis a fer un taller d’Escriptura. Hi aprendràs i milloraràs i… potser trobaràs el teu camí literari!

 

 

Taller d’Escriptura d’El Corte Inglés

 

XV Taller d’escriptura d’El Corte Inglés