Programación curso 2024-25

Club de Lectura Trivium

Programación 2024-25.
  • Actividad gratuita con inscripción previa: info@triviumgc.com
  • Horario: de 19 a 20.30h
  • Formato on line
  • Maria Borràs, directora Qué Leer

Programación 2024-25


Miércoles 9 de octubre
F
ill d’un malparit, Sorj Chalandon

Edicions de 1984 (català) i Seix Barral(castellà)

Des de petit, una pregunta ha torturat el narrador: ¿Què vas fer durant l'ocupació? Però mai s'ha atrevit a demanar-ho al pare. Perquè és imprevisible, violent i capriciós. Alguns fins i tot diuen que és boig. El 1987, s'obre el judici contra el criminal nazi Klaus Barbie, el fill treballa com a periodista. I aquest mateix moment s'assabenta que l'expedient judicial del seu pare es troba oblidat en els arxius departamentals del Nord.
L´autor reviu la confrontació de la gran història i la petita: del judici de l´anomenat "carnicer de Lió" al descobriment que el seu pare és un traïdor.

Miércoles13 de noviembre

Tothom sap que la teva mare és una bruixa, Rivka Galchen
Àmsterdam (català) i Tránsito Editorial (castellà)

Una viuda analfabeta, Katharina Kepler, és coneguda pels seus veïns pels seus remeis a base d’herbes i per l’èxit dels seus fills, inclòs el més gran, en Johannes Kepler, que és el Matemàtic Imperial i un autor reconegut sobre les lleis dels moviments dels planetes. Basada en documents històrics reals per il·luminar de forma commovedora una societat —i una família— desfetes per les supersticions, l’histerisme col·lectiu i els prejudicis socials en el context de l’inici de la guerra dels Trenta Anys i la plaga; una narrativa que té ressonàncies clares amb l’actualitat.

Miércoles 11 de diciembre
Confesiones de una editora poco mentirosa
,
Esther Tusquets
Lumen

Un libro iluminador y emocionante, indispensable para los amantes de la literatura y de la edición, que, como no podía ser de otro modo con una mujer que "vive como editora todas las horas del día y sueña con libros la mayor parte de las noches", recoge anécdotas y retratos inolvidables de grandes escritores y agentes como Mario Vargas Llosa, Carmen Martín Gaite, Camilo Jose Cela, Miguel Delibes, Umberto Eco y Carmen Balcells, y los avatares de una gran aventura editorial, en la que no faltaron dificultades y situaciones amargas, pero también ese "momento sublime para el editor: aquel en que abre el original de un perfecto desconocido y se encuentra ante una obra importante»..